Ma, valahogy minden másként alakult! De nagyon jól!

Ez valóban így van!😃

A terápiás kutyás foglalkozásaink kiemelt fejlesztési területei, az együttműködési képesség fejlesztése, a tolerancia, empátia kialakítása, fejlesztése, a társas viselkedés formáinak gyakorlása, emellett pedig természetesen az érzelmi és kognitív (értelmi) területek fejlesztése.
Minden foglalkozásunk ezekre fókuszál.
Ma, a jelenlévő gyerekek esetében az egyéni igényeikhez igazítottan, más fejlesztési területek is  hatékony támogatást kaptak, úgymint az egyéni-időszükséglet biztosítása,  új helyzethez való alkalmazkodás és önálló problémamegoldás fejlesztése, felnőttel való bátor összefüggő kommunikáció, vagy az önbizalom erősítése.





Hogy miért is? Mert ma egy érdekes napunk volt. 
Mindhárom oviban ahol ma jártunk, betegségek miatt kevés gyermek volt ott, így az egyébként is mikro csoportos foglalkoztatások helyett, a páros és az egyéni tevékenység szervezés kapott szerepet. 
Talán a szerencse is mellénk szegődött, hogy ma azok a gyermekek voltak oviban, akik introvertáltabbak. Nekik ez a nap, úgy gondolom, különösen hatékony volt.


Az egyébként még a mikro csoportos fejlesztésen is visszahúzódó gyermek némi kezdeti bizonytalanság után bátran beszélt, mondhatnám folyamatosan magyarázott, a Zetével egyébként kicsit tartózkodó kisfiú bátran átbújt Zete alatt, vagy épp magabiztosan vezette őt.

Bőven volt idő kivárni, hogy jól átgondoltan válasszanak a Memoryban párokat, "ráérősebb" volt a nagymozgás fejlesztési feladat végrehajtása  és még sorolhatnám mi minden alakult ma másképpen.


Szóval ma, valahogy minden másként alakult, de őszintén mondom, nagyon jól alakult.


SPE

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések