Amikor a terápiás kutya tanul!

Sokan kérdezik, hogyan tanul Zete?

Ha egy kutyus gazdija terápiázásra adja a fejét/fejüket, akkor a terápiás kutya folyamatosan tanul, gyakorol. Ami persze azért nem olyan megterhelő ám, mint ahogy az hangzik😀, de  türelem és motiváció azért kell hozzá jócskán!
A gyakorlás alkalmanként csupán néhány perc, és bizony amelyik kutya megszokta, hogy így is játszik, az igényli is azt.(hozza a kincseit, hogy játékra invitáljon) Már csak a gazdi találékonysága kell hozzá az idején túl.


Persze sosincs megállás! Újabb és újabb trükkök kerülnek elő, és több - kevesebb gyakorlással akár kézjelre is meg tudja azokat csinálni egy-egy ügyes terápiás kutya!

Így van ezzel Zete is, folyamatosan bővítjük a tudását!

Az első 5-6 trükk -hangot(ugat) pacsi, borít, csenget, forog, lábra-pacsi - kibővült a kosárcipeléssel, a pultcsengővel való csengetéssel, a labdagurítással, fiók kinyitással és becsukással, dobókockával dobással.









Ezek a trükkök színesítik, érdekesebbé teszik a terápiás munkát! 
A gyerekek nagyon élvezik ha Zetétől új trükköt kérhetnek vagy pl. "Labdázhatnak Zetével." (együtt gurítgatják a labdát), esetleg éppen Zete dob a dobókockával! 
Valahogy együtt minden könnyebb! Még a matematika is😅




A fenti kérdésre válaszolva: Sokat gyakorolunk, ami persze Zetének "csak" játék, némi jutifalatért, s mindketten örömmel csináljuk!

Ha lesznek újabb bemutatható trükkjeink, azokat is szívesen osztjuk meg itt a blog olvasóival!

Addig is üdvözlet Kedves olvasónk!

SPE a gazdi
és Zete

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések