Vendégbejegyzés Zetéről – 2. rész

Ismét jelentkezem egy bejegyzéssel Zetéről, a terápiás kutyáról, aki egyszerűen imádja a Gazdi unokáit, s aki az unokákon kívül sok-sok embernek okoz még örömteli perceket.

Nicole és én a Lakitelki Könyvtárban

A kisebbik lányunk, Nicole körülbelül 6 hónapos volt, amikor először találkozott Zetével. Első nap még kicsit távolról vizsgálgatta a nagy fehér kutyát, aki minden igyekezetével azon volt, hogy megszerettesse magát az új jövevénnyel. Másnap már sokkal oldottabb volt a hangulat, és Nicole is kereste Zete társaságát; a nyáron pedig még szorosabbra kötődtek a barátságuk szálai.

Zetén kutyagolni is lehet.

Zetével pihenni is nagyon jó.

 Nicole annyira szereti Zetét, hogy amikor az állathangokat gyakoroljuk otthon, természetesen a „Vau-vau” megy a legeslegjobban. Így teljesen természetes volt az is, hogy mikor a Gazdi szólt, hogy mennek Zetével mesélni Lakitelekre, pont most, amikor mi is itthon vagyunk pár napot Szolnokon, akkor mi is elkísértük őket. Igyekeztünk a háttérben meghúzódni, hiszen mégiscsak az iskolásoknak tartotta Mami (=Gazdi) a foglalkozást. Ám a Zete iránti szeretet miatt Nicole-nak nehezére esett egy helyben ülni, s elég hamar elindult a kutyus felé. 

Úton Zetéhez.

 Útközben a gyerekek között tartott egy kis pihenőt, és még meg is tapsolta a Gazdit és Zetét, amikor a gyerekek is tapsoltak.

Pihenés és tapsolás az iskolások között.

"Na, végre kicsit Zete mellett ülhetek!" - Nicole

A mese, amit a Gazdi mesélt egy kutyusról szólt, aki betévedt egy könyvtárba. A kutyus a foglalkozáson persze Zete volt, aki ügyesen asszisztált a Gazdinak a mesélésben.

Zete akcióban :)
A foglalkozás történetéhez az ihletet a Gazdi Kevin Hawkes és Michelle Knudsen Oroszlán a Könyvtárban című meséjéből merítette. A lányainknak annyira megtetszett a mese a Könyvbújón, hogy azóta naponta többször is olvassuk az eredeti mesét az oroszlánnal. Ez is remekül mutatja, hogy milyen egyszerűen lehet a gyerekeket az olvasásra bátorítani egy kis kreativitással és egy terápiás kutya segítségével.

A Könyvbújó Zetével című foglalkozással Zete és a Gazdi már visszajáró vendég a Lakitelki Könyvtárban, ahol látszott, amikor megérkeztünk, hogy nagy szeretettel várták a párost. Természetesen mindig más mesével készülnek, hogy a gyerekeknek még izgalmasabb legyen a kutyás program, aminek keretében természetesen meg is simogathatják Zetét, s játékos feladatokat is végeznek együtt a terápiás kutyussal. 

 
Ha bárki szeretne hasonló foglalkozáson részt venni, vagy esetleg szervezni egy Könyvbújót, akkor bátran szóljatok a Gazdinak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések